"Meme Kanserinden Korkmuyorum" adlı konferans

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Güldeniz Karadeniz Çakmak, “Meme Kanserinden Korkmuyorum: Erken Tanı Hayat Kurtarır” sloganıyla “Meme Muayene Eğitimi Semineri” verdi. 23 Ekim 2018 Salı günü Ereğli Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen seminerde Prof. Dr. Güldeniz Karadeniz Çakmak, meme kanserinin kadınlarda en sık görülen kanser türü olduğunu, ölümle sonuçlanan hastalıklarda ikinci sırada yer aldığını, erken tanının çok önemli olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Güldeniz Karadeniz Çakmak, erken tanının, ölüm oranını sıfıra kadar düşürebilen bir etken olduğunu, bu yüzden 20 yaşından sonra kendi kendini muayene etmenin, 40 yaşından sonra da yılda bir kez mamografi çektirmenin tedavide olumlu sonuç alma ihtimalini artacağına dikkat çekti. Sağlıklı toplumlar oluşturulmasının ancak sağlıklı bireyler oluşmasıyla mümkün olacağını vurgulayan Prof. Dr. Güldeniz Karadeniz Çakmak, Eğitim Fakültesi öğrencilerinin ileride öğretmen olacağını ve toplumu bu konuda bilinçlendirmede önemli bir rol alabileceğini dile getirdi. Prof. Dr. Güldeniz Karadeniz Çakmak meme kanseri ve erken tanı konusunda toplumu bilgilendirmek ve toplum farkındalığını arttırmak için bu tür seminerlerin ve bilgi paylaşımlarının devam edeceğini söyledi. Öğretmen adaylarıyla bir arada olmaktan mutlu olduğunu ifade etti. Seminerin ardından katılımcıların sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Güldeniz Karadeniz Çakmak’a Ereğli Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Timur KOPARAN tarafından teşekkür belgesi verildi.

Fotoğraflar için tıklayınız.....