Ereğli Eğitim Fakültesi 2017-2018 Akademik Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

Ereğli Eğitim Fakültesi 2017-2018 Akademik Genel Kurul Toplantısı akademik personelin katılımıyla 22.09.2017 tarihinde Ereğli Eğitim Fakültesi toplantı salonunda gerçekleştirildi. Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, Eğitim Fakültesinin bir yıllık genel değerlendirme sunumunu yaptı. Dekan Azar, göreve başladığında 17 olan öğretim üyesi sayısının bugün toplamda 70 öğretim elemanına yükseldiğini bu öğretim elemanlarının da 51’inin öğretim üyesi olduğunu ifade etti. Dekan Ali Azar, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’e Ereğli Eğitim Fakültesi’ne yapmış olduğu tüm katkılardan dolayı teşekkür ettiğini ifade etti. Dekan Azar, Eğitim Fakültesi öğretim kadrosunun deneyimli ve konularında uzman kişilerden oluşuyor olmasından ve öğretim elemanları tarafından yürütülen akademik yayınlardan bahsetti. Dekan Azar, toplam 2586 lisans öğrencisine ve 390 yüksek lisans öğrencisine sahip olduklarından ve 2016-2017 eğitim öğretim yılında 600 öğrencinin mezun olduğundan bahsetti. Sunumun ardından Prof. Dr. Ali Azar,  akademik yükselmeleri ve yeni atamaları yapılan öğretim elemanlarını takdim etti. Toplantı akreditasyon süreci, kalite süreci,  2547 ve 657 sayılı kanunlar çerçevesinde izin başlangıç bitiş prosedür esasları, Pedagojik Formasyon Usul ve Esasları, Öğretmenlik Uygulaması / Topluma Hizmet Uygulamaları / Okul Deneyimi Dersleri Uygulama Esasları hakkında bilgilendirme yapılarak devam etti. Toplantının son bölümünde öğretim üyelerinin eğitim-öğretime yönelik görüş ve önerileri ele alındı. Dilek ve temennilerle Akademik Kurul Toplantısı sona erdi.