Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 79. Yıldönümünde Ereğli Eğitim Fakültesi’nde anıldı.

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79. yıldönümü için hazırlanan tören, 10 Kasım 2017 tarihinde saat 09:05’te Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanlık Binası Anıt önünde siren sesiyle birlikte saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı ve Anma Programı için Ereğli Eğitim Fakültesi Kapalı Spor Salonu’na geçildi. Temel Eğitim Bölümü ve Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü ile ortaklaşa düzenlenen Atatürk’ü Anma Programı, akademik ve idari personel ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti. Program, bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Sosyal Bilimler Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Besime Arzu GÜNGÖR AKINCI’nın “Atatürkçü Düşünce” adlı konuşması, Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı öğrencilerinden Tevrat AVCI ve Bayram UÇAR’ın günün anlam ve önemini ifade eden şiirleri, Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erhan YEŞİLYURT’un önderliğinde Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı öğrencilerinin “Gençliğe Hitabe Oratoryosu”nun sunumu ve ardından Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı öğrencilerinden Elif ERDOĞAN ve Engin KAVCI ile Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı öğrencilerinden Nergis CAN’ın şiir sunumu ile devam etti. Program, Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Muhammet ÖZDEMİR ve Yrd.Doç.Dr. Olcay ÖZDEMİR önderliğinde Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı 3. sınıf öğrencileri “10 Kasım Oratoryo”sunun sunumu ve Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı 3A sınıfı öğrencilerinin “Biz Atatürk Gençleriyiz” marşının seslendirilmesi ile son buldu.