Karaelmas Eğitim Bilimleri Dergisi 9. Sayısıyla Yayın Hayatına Devam Ediyor!

“Karaelmas Eğitim Bilimleri Dergisi (KEBD) / Karaelmas Journal of Educational Sciences (KJES)” yayın hayatına başladığı 2013 yılından bu yana beş yıllık yayın hayatını tamamlamanın mutluluğunu yaşıyor.

Karaelmas Eğitim Bilimleri Dergisi, Eğitim Bilimleri ve Öğretmen Yetiştirme temel alanında çalışan bilim insanlarını bir çatı altında toplamak, bu bilim dalları ile ilgili bilimsel araştırmaların tanıtılması ve yayılmasına çalışmak amacıyla, 2013 yılında Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mahmut ÖZER’in öncülüğünde Üniversitemizin bir yayın organı olarak hazırlanmaya başlanmıştır. Kısa bir sürede derginin tüm süreçleri tamamlanarak 31 Aralık 2013 tarihinde ilk sayısı basılmıştır.

Dergimiz, yılda 2 kez olmak üzere, Türkçe veya İngilizce makaleleri içeren, elektronik ortamda yayınlanan uluslararası hakemli bir dergidir. Genel anlamda eğitim politikaları, araştırmaları, teknoloji ve uygulamaları ile ilgili eserlere yer vermekte ve bu alanlarla ilgilenen her ülkeden ve her disiplinden akademisyen, araştırmacı ve tüm eğitim uygulayıcılarına hitap eden açık erişim anlayışını benimseyen, bir yayındır.

Karaelmas Eğitim Bilimleri Dergisi, Rektör Vekilimiz Sayın Prof. Dr. Ali AZAR’ ın imtiyaz sahipliğinde dokuzuncu sayısı ile yayın hayatına devam etmektedir. Eğitim bilimleri ve öğretmen yetiştirme alanında hızla artan bilgi birikimine katkı verme çabamız yazarlarımız ve editör ekibimizin desteği ile artarak devam sürmektedir. Bu sayımızda, çok sayıdaki başvurular içinde hakem değerlendirme işlemleri tamamlanan on beş adet makale bulunmaktadır. Ayrıca ilki bu yıl Bülent Ecevit Üniversitesinde, Yabancı Diller Yüksekokulumuz tarafından, 8-10 Eylül 2017 tarihleri arasında, düzenlenen, “SCOFOLA’17: Dil Araştırmalarında 21. Yüzyıl Becerileri” temalı Uluslararası Konferansta sunulmuş bildirilerden hakem değerlendirme süreci sonunda kabul edilen altı adet makale de bu sayımızda özel bölüm halinde okurlarımıza sunulmuştur. Son sayımıza, http://ebd.beun.edu.tr/index.php/KEBD/issue/current adresinden ulaşılmaktadır.

Yazarlarımız ve okurlarımızın, dergimize göstermiş olduğu yoğun ilgiye teşekkür ederiz. Dergimizin 2016 yılı sayılarının Index Copernicus tarafından taranma işlemleri tamamlanmış olup, 2016 ICI Master Journal List kapsamında 49,47 etki değeri ile taranmaya devam etmektedir. Sonraki yıllarda da taranması için gerekli çalışmalar yapılmaya devam edilmektedir.

Dergimize katkı veren yazarlarımıza, çalışmaları titizlikle değerlendiren tüm hakemlerimize ve editör ekibine, yoğun iş tempoları arasında dergimizin niteliği adına verdikleri emek ve özveriden ötürü içten teşekkürlerimizi sunuyoruz.