Ereğli Eğitim Fakültesi’nde Nevruz Bayramı coşkuyla kutlandı.

Ereğli Eğitim Fakültesi Doruk Yerleşkesi’nde Nevruz Bayramı coşkuyla kutlandı. Programa, Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım MADENOĞLU, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin UYSAL, Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali AZAR, Eğitim Gönüllüsü Hayırsever Hacı Kadri Yılmaz’ın kızları Zuhal Yılmaz, Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan KORKMAZ, Kdz. Ereğli ilçe protokolünden yetkililer, öğretim üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Program 21.03.2018 tarihinde saat:14:00’da İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ile başladı. Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali AZAR programın açılış konuşmasını yaptıktan sonra Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Şaban ÇELİKOĞLU’nun “Nevruz Kültürü” konulu konferansı ile devam etti. Konferansın ardından Türkçe Öğretmenliği öğrencileri şiirlerini okudular. Nevruz programı, Nevruz ateşinin yakılması, müzik eşliğinde eğlence ile devam etti ve geleneksel Nevruz pilavının ikram edilmesi ile son buldu. Nevruz programında açılış konuşması yapan Dekanımız Prof. Dr. Ali AZAR konuşmasında şunları söyledi:

“Orta Asya, Kafkaslar, Ortadoğu, Balkanlar, Anadolu ve Adriyatik’e kadar çok geniş bir coğrafyada yüzyıllardan beri renk, ırk, din, dil ve etnik köken ayrımı gözetmeksizin yerel renk ve inançlarla kutlanan Nevruz, her ulusun kendi kültür değerleriyle özdeşleştirip sembolleştirdiği, özü itibariyle baharın gelişinin tabiatın yeniden dirilişinin simgesi olan bir günün adıdır.

Her ülkede farklı şekillerde kutlansa da Nevruzun dili her yerde aynıdır; sevgi, barış, dostluk ve yaşama sevincidir.

Bir ortak kültür ve zenginlikler yumağı olan bu anlamlı bayramı, sonsuza dek kutlayabilmemiz, bireysel ve toplumsal sevgi, saygı, hoşgörü, birlik, barış, kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma içinde yaşama isteğimize ve bilincimize bağlıdır.

Tarihi çok eskilere dayanan Nevruz, insan hakları, kültürel farklılıklara saygı, demokrasi gibi kavramların damgasını vurduğu çağımızda paylaşıma, dostluğa, kardeşliğe, barışa uzanan bir köprü olarak değerlendirilmesi gerekir.

Bizlerin görevi ortak kültür birliğimizin simgelerinden biri olarak, dili, dini, mezhebi ve inancı, etnik kökeni ve siyasi görüşü ne olursa olsun, asırlardan beri kutladığımız bu değerlerimize sahip çıkmak, özüne uygun olarak yaşamak, yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmaktır. Çünkü bizler aynı bütünün, aynı vatanın, aynı milletin mensuplarıyız aynı gök kubbenin altında yaşıyor, aynı yağmurla ıslanıyor, aynı güneşle ısınıyoruz. Onun için bu anlamlı günü, el ele, gönül gönüle vererek kutlamalı birbirimize her zamankinden daha sıkı sıkıya sarılmalıyız.

Zira bu duygu ve düşüncelerle güzel günlerin habercisi kabul edilerek bir bayram coşkusuyla karşıladığımız Nevruz’un, tüm insanlığa sevgi, barış, kardeşlik, umut getirmesini diliyor, yakılan nevruz ateşiyle kini, nefreti, açlığı, sefaleti yakmak, ülkemizde ve tüm dünyada barışa bayrak açmak dileğiyle hepinizin nevruz bayramını kutluyor, nevruzumuzun hepimizin yeni umutlarına güzellikler getirmesini diliyorum.”