Ereğli Eğitim Fakültesi’nde Osmanlı Çileği Günü Yapıldı

Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencileri Doç. Dr. Ezgi TAYLAN KOPARAN koordinatörlüğünde Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında, Ticaret ve Sanayi Odası, Dergi TR67300, Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma ve Üreticilerini Koruma Derneği ve Karadeniz Ereğli Belediyesi’nin katkılarıyla 14 Mayıs 2018 Pazartesi günü Ereğli Eğitim Fakültesi’nde Osmanlı çileğini tanıtmak amaçlı “Osmanlı Çileği Günü” düzenlediler. Etkinlik öğretim üyeleri, öğretim elemanları, idari personel ve Eğitim Fakültesi öğrencileri tarafından yoğun ilgi gördü.

Etkinlikten bir kaç ay önce Eğitim Fakültesi bahçesine, getirdikleri su borularına Osmanlı Çileği fideleri diken öğrenciler, fakülte bahçesinde Osmanlı çileği için bir yetiştirme alanı hazırlamış oldular.  Bu etkinlik ile başka memleketlerden gelen öğrencilere Karadeniz Ereğli’nin bir değeri olan Osmanlı Çileğini tanıtmak ve bu sayede Osmanlı Çileğini belki ülkemizin diğer bölgelerinde de yaygınlaştırmak ve yaşatmak istediler.

14 Mayıs 2018 Pazartesi günü Ereğli Eğitim Fakültesi bahçesinde Osmanlı çileğini tanıtmak amaçlı Osmanlı Çileği Günü’nde katılımcılara dev jenga, dart, yumurta yarışı, parmak futbolu, anla beni, sandalye kapmaca gibi çeşitli oyunlar oynatıldı. Etkinliğe katılanlara dondurma ve Osmanlı Çileği reçeli ikram edildi, çilekli kitap ayraçları ve Osmanlı Çileği fideleri hediye edildi. Etkinlik süresince etkinlik sorumluları, katılımcılara Osmanlı Çileği hakkında bilgiler vererek nasıl yetiştirilmesi gerektiğini anlattılar, aynı zamanda masalara da Osmanlı Çileği hakkında bilgiler içeren yazılar ve materyaller asarak dikkat çektiler. Öğretim elemanları, idari personel ve öğrenciler hem eğlenip hem de bilgiler edindiler.