Fakültemizde Bağımlılıkla Mücadele Konferansı Gerçekleştirildi

Ereğli Eğitim Fakültesi konferans salonunda 29 Nisan 2019 tarihinde saat: 10.30’ da Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Doç. Dr. Ezgi Taylan Koparan danışmanlığında, Fen Bilgisi Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinden Özge Temel, Hatice Bilgiç, Zeynep Paşa, Nur Pala, Gurbet Yavuz, Arife Özdemir, Merve Kaynar, Ecrin Bozkurt, Hande Nur Arslan  “Bağımlılıkla Mücadele” adlı projeyi gerçekleştirdiler.

Uzm. Psikolog Handan Kenar Toprak ve Psikolog Bilge Dönmez’ in konuşmacı olduğu “Bağımlılıkla Mücadele” konferansı bu proje kapsamında gerçekleştirildi. Konferansa Ereğli Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Soner Yavuz, dekan yardımcıları, akademisyenler ve öğretmen adayları katıldı.

Konferansta ilk olarak Uzm. Psikolog Handan Kenar Toprak; Teknoloji bağımlılığı ve teknoloji bağımlılığından nasıl korunmamız gerektiğinden bahsetti. Daha sonra Psikolog Bilge Dönmez; Madde bağımlılığı nedir, Neden maddeye yönelinir ve madde bağımlılığının nasıl tedavi edilir konularından bahsetti.

Konferansın sonunda Ereğli Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Soner Yavuz tarafından konuşmacılara plaket ve çiçek takdim edildi. Konferansa katılanlara tohumlu kalem ve sigara bağımlılığını yok eden kuru karanfiller verildi ve küçük bir kokteyl ile program sona erdi.