Ereğli Eğitim Fakültesi’nde Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Programı Gerçekleştirildi

Türk Dili ve Dünyası Öğrenci Topluluğu’nun düzenlediği Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı 18 Mart günü saat 13:00’de Ereğli Eğitim Fakültesi Kapalı Spor Salonunda büyük bir katılım ile gerçekleşti. Türk Dili ve Dünyası Öğrenci Topluluğu topluluk başkanı Umut Can Simsar ve topluluk danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Aziz Gökçe koordinatörlüğünde hazırlanan programa Dekan yardımcısı Doç. Dr. Timur Koparan, Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zekai Güner, Ereğli Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri, araştırma görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Dr. Öğr. Üyesi Celal Can Çakmakçı’nın, günün anlam ve önemine yönelik sunumu ile devam etti. Dr. Öğr. Üyesi Celal Can Çakmakçı konuşmasında Çanakkale Zaferine dair az bilinen ve merak edilen konulara dikkat çekti. Program öğrenci topluluğu tarafından hazırlanan şiir dinletileri, hikâye anlatımları, video gösterisi, oratoryo ile devam etti. Ardından savaş sırasında yaşanan zorluklar, kahramanlıklar ve insanı durumlardan kesitler canlandırıldı. Çanakkale Zaferi ile ilgili türküler söylenerek dönemin şuur ve duyguları tazelendi.

Program sonunda Dekan yardımcısı Doç. Dr. Timur Koparan “18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 104. Yılında başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatan için canını veren tüm şehitlerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyoruz” dedi ve konuşmasından dolayı, Dr. Öğretim Üyesi Celal Can Çakmakçı’ya teşekkür belgesi taktim etti. Ayrıca programın hazırlanmasında emeği geçen Türk Dili ve Dünyası Topluluğu’na, katılım sağlayan öğretim üyelerine ve öğrencilere teşekkür etti. Program sonunda katılımcılara Çanakkale Şehitleri anısına üzüm hoşafı dağıtıldı.