Ereğli Eğitim Fakültesi’nde Disleksi Farkındalık Konferansı Gerçekleştirildi.

08 Mayıs 2019 Çarşamba günü Saat 14.30’da Ereğli Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi PDRAM ve Dr. Öğr. Üyesi Çağla Karademir’in katkılarıyla düzenlenen “Ereğli Eğitim Fakültesi Öğrencileri Disleksi Dostu Oluyor” adlı konferans gerçekleştirildi.

Konferansa dekan yardımcısı Doç. Dr. Şaban Çelikoğlu, Özel Eğitim Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Buket Kısaç, öğretim üyeleri, araştırma görevlileri ve öğretmen adayları katıldı.

Özel Eğitim Öğretmeni Halil Toprak'ın sunum yaptığı konferansta Eğitim Fakültesinden mezun olacak her öğretmen adayının disleksinin farkında olmasının, gelecek nesillerdeki özel öğrenme güçlüğü yaşayan öğrencilerin kalabalıklar içinde kaybolmamasının önemine vurgu yapıldı. Ereğli Eğitim Fakültesi Öğrencileri Disleksi Dostu Oluyor sloganı ile gerçekleştirilen konferansın sonunda Özel Eğitim Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Buket Kısaç, Özel Eğitim Öğretmeni Halil Toprak’a teşekkür belgesi takdim etti.