Ereğli Eğitim Fakültesi’nde “Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Kariyer Kürsüsü” İsimli Etkinlik Düzenlendi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Topluluğu tarafından 15 Mart Cuma günü Ereğli Eğitim Fakültesi’nde “Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Kariyer Kürsüsü” isimli etkinlik düzenlendi.

Fakültenin konferans salonunda düzenlenen etkinliğe, Dekan V. Prof. Dr. Soner Yavuz, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Timur Koparan ve Doç. Dr. Şaban Çelikoğlu, Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Arslan, PDR Topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Okan Bilgin ve fakülte öğretim üyeleri katıldı.

Prof. Dr. Soner Yavuz'un konuşmasıyla başlayan program,  PDR Topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Okan Bilgin ve PDR Topluluğu Öğrenci Başkanı Mert Yavuz'un konuşmaları ile devam etti. Açılış konuşmalarının ardından PDR çalışma alanları ilgili sunumlara geçildi.

Sabah ve öğleden sonra oturumlarından oluşan programda "Rehberlik Araştırma Merkezi Ram'da PDR" Kdz. Ereğli RAM Müdürü Uzm. Psk. Dan. A. Baki Gemi, "Akademisyen Olmak, Üniversitede PDR"; Ereğli Eğitim Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Birsen Şahan, "Dünyaya Çocukların Gözünden Bakmak, Test Eğitimlerinde PDR";  Kdz. Ereğli Erdemir İlkokulu Rehber Öğretmeni Psk. Dan. Yeliz Sezer ise "Adli Vakalarda Yönlendirme, Adliyede PDR"  başlıklı sunumlarının ardından, Kdz. Ereğli Adliyesi Sosyal Hizmet Uzmanı Burak Ortakçı da tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.

Program,  konuşmacılara teşekkür belgesi ve çiçek takdim edilmesi ile son buldu.