24 Kasım Öğretmenler Günü Paneli Gerçekleştirildi

Küçült Yazı Tipi Büyüt

Zonguldak Bülent Ecevit üniversitesinin kuruluşunun 30. Yıl etkinlikleri kapsamında Ereğli Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü, Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü ve Türkçe ve Sosyal Bilgiler Eğitimi Bölümü işbirliği ile Erdemir Kültür Merkezi’nde 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliği gerçekleştirildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesinin ardından bir konuşma yapan Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Soner Yavuz: “Öğretmenlik kendi ateşiyle yanan bir mum gibi, çevresini aydınlatmaktır. Ülkemizin yeni fidanlarımı yetiştirecek genç öğretmenlerimizin, bu görevi yapmalarını sağlamak bizim işimizdir. Ereğli Eğitim Fakültesi kadrosu olarak bizler, görevimizin ne kadar önemli, sorumluluğumuzun ne kadar büyük olduğunun farkındayız. Öğretmenlik mesleğinin tarihi geçmişi, insanlık medeniyeti kadar eskidir. Çünkü öğretmenlik mesleği toplumsal hayatın bir ürünüdür. Öğretmen, içinde bulunduğu toplumun kültürünü, değerlerini, gelecek nesillere aktaran ve aynı zamanda toplumun gelişmesinin, çağdaşlaşmasının itici gücüdür. Onun içindir ki Atatürk, Kurtuluş Savaşı'nın o zor şartlarında eğitim ve öğretmen sorunlarıyla ilgili birinci Milli Eğitim Şurası'nı toplamış ve ‘Öğretmenler, gelecek nesil sizlerin eseri olacaktır’ demiştir. Ülkemizde öğretmenler günü olarak 24 Kasım tarihinin seçilmesi, elbette ki tesadüf değildir. Atatürk'ün Millet Mektepleri'ni açtı ve Başöğretmenliği kabul ettiği tarih 24 Kasım 1928'dir. Bu önemi sebebiyle 1981 yılından itibaren 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Başöğretmen Atatürk'ün aydınlattığı yolda, bugün yüz binlerce öğretmen yürümekte ve bu meşaleyi elden ele, gönülden gönüle, yeni nesillere taşımaktadırlar. Başöğretmeniz Atatürk ve öğrencileri uğruna şehit düşmüş öğretmenlerimiz ile ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi sevgi, saygı ve şükranla anıyor ve öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum.” dedi. Soner Yavuz ayrıca Erdemir Kültür Merkezi’ni tahsis eden Erdemir Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker’e teşekkür etti.
Yavuz’un konuşmasından sonra etkinlik öğrenciler tarafından drama-oratoryo gösterisi, 24 Kasım Öğretmenler Günü futbol turnuvası ödülleri takdimi ve Öğretmenler Günü anısına düzenlenen fidan dikim sinevizyon gösterisi ile devam etti.
Etkinliğin son bölümünde, Ereğli Eğitim Fakültesi Eğitim Yönetiminden Doç. Dr. Hasan Yücel Ertem moderatörlüğünde “Teknoloji Yüzyılında Okul İklimi, Öğretmen ve Öğrenci Rollerindeki Dönüşüm” isimli panel gerçekleştirildi. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı adına Prof. Dr. Fatih Aydın ve aynı üniversitenin Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı adına Prof. Dr. Adnan Altun katıldığı panelde, teknolojinin eğitimdeki rolü, nitelikli eğitimin konusunda bilgi ve paylaşımlarda bulundular. Soru-cevap bölümü ile devam eden panelin sonunda panelistlere teşekkür belgeleri ve hediyeler takdim edildi. İlçe Kaymakamı Sayın Mehmet Yapıcı,  Belediye Başkanı Sayın Halil Posbıyık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Akgül, ilçe protokolü, akademisyenler ve öğretmen adayları katıldığı panel büyük bir beğeni ile izlendi.
Son olarak, 24 Kasım akşamı üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer ve Rektör Yardımcısı Şenol Hakan Kutoğlu’nun teşrif ettiği ve fakülte akademisyenlerimizin katıldığı Öğretmenler Günü Yemeği gerçekleştirilmiştir.

Yayınlanma Tarihi : 25.11.2022