Ereğli Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı Tarafından “H5P ile Etkileşimli Dil Eğitimi İçeriği Hazırlama” Konulu Program Gerçekleştirildi.

Küçült Yazı Tipi Büyüt
Üniversitemiz Ereğli Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı çevrim içi etkinliklerine bir yenisini daha ekledi. Seminerin yönlendiriciliğini Ereğli Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Efecan KARAGÖL üstlenirken, Gazi Üniversitesi Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim elemanlarından Dr. Kerim SARIGÜL konuşmacı olarak katıldı.
Dr. Kerim SARIGÜL konuşmasında teknolojinin hızla gelişmesi ve özellikle internetin her geçen gün daha da yaygınlaşması ile birçok alanda ciddi bir değişim ve dönüşümün yaşandığını vurguladı. Yüz yüze veya sanal sınıflarda yabancı dil öğretiminde kullanılabilecek araçlardan biri olan H5P eğitim aracının özelliklerine genel olarak değindi. Bünyesinde bulunan 46 etkinlik/içerik türü ile yabancı dil öğretimine yönelik geliştirilecek etkinlikler (okuma, dinleme, yazma, konuşma, kelime ve dilbilgisi) açısından H5P aracını değerlendirdi. Devamında H5P eğitim aracının bünyesinde yer alan içeriklerden uygulamalı olarak etkileşimli etkinlik tasarlandı.
Öğretmen adayları ve Türkçe alanının değerli akademisyenlerinin ilgi gösterdiği seminer, soru cevap etkinliğinin ardından iyi dileklerle sonlandırıldı.

Yayınlanma Tarihi : 01.12.2022