Ereğli Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı Tarafından “Türkçe Öğretimi, Dilbilim, Dilbilgisi” Konulu Program Gerçekleştirildi.

Küçült Yazı Tipi Büyüt
Üniversitemiz Ereğli Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı çevrim içi etkinliklerine bir yenisini daha ekledi. Seminerin yönlendiriciliğini Ereğli Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim üyelerinden sayın Dr. Öğr. Üyesi Serdar SAVAŞ üstlenirken, Atatürk Üniversitesi Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim üyelerinden sayın Prof. Dr. Muhsine BÖREKÇİ konuşmacı olarak katıldı.
Prof. Dr. Muhsine BÖREKÇİ konuşmasına 10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle yâd ederek başladı. Dilimiz kimliğimizdir, Türkçe öğrenmek demek dünyaya Türkçenin penceresinden bakmak demektir. sözleriyle Türkçenin önemine dikkat çekti.
Prof. Dr. Muhsine BÖREKÇİ Türkçe dil bilgisinin öğretiminde yaşantı ile ilişkilendirilmediğini, bu sebepten ötürü öğretiminin zorlaştığı aynı zamanda kalıcılığını kaybettiğini vurguladı. Yabancı dil öğrenmenin ilk olarak kendi dilini doğru bir şekilde öğrenmekten geçtiğinin üzerinde dururken dil bilgisinin ve ses özelliklerinin iyi bilinmesi gerektiğini vurguladı. Gelenekselleşmiş dil bilgisi öğretiminden uzaklaşmak gerektiği, nitelikli ve hayatın içinden eserler ile dil bilgisi çalışmaları yapılması gerektiğini konusunda tavsiyelerde bulundu.
Türkçe alanının değerli akademisyenleri ve öğretmen adaylarının yoğun katılım gösterdiği seminer, soru cevap bölümünün ardından Prof. Dr. MuhsineBÖREKÇİ’nin Türkçeli günlerimiz olsun. iyi dilekleriyle program sonlandırıldı.

Yayınlanma Tarihi : 10.11.2022