Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi Konulu Panel Düzenlendi

Küçült Yazı Tipi Büyüt

Ereğli Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Birgül ULUTAŞ, Temel Eğitim Bölümü Öğretim Elemanı Araş. Gör. Tamer ÖZSOY ile Sosyolog Fatma ÇETİN CENCER “Kadına Şiddetin Önlenmesi” isimli panel kapsamında 25 Kasım 2022 tarihinde saat:10.00’da Zübeyde Hanım Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda  Lise öğrencilerine yönelik panel düzenledi. Kdz. Ereğli Sosyal Hizmet Müdürü Deniz PEKER’in açılış konuşmalarının ardından Ereğli Eğitim Fakültesi ile Kdz. Ereğli Sosyal Hizmet Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen panelde Dr. Öğr. Üyesi Birgül ULUTAŞ Masallardaki cinsiyet ayrımından, Mesleki seçimlerdeki cinsiyetlere yüklenen rollere değinirken, Araştırma Görevlisi Tamer ÖZSOY şiddet türlerinden (Sözel, Fiziksel, Ekonomik, Psikolojik, Sosyal ve Yeni kısır döngü olan Dijital Şiddet, siber zorbalık) bahsetti. Sosyolog Fatma ÇETİN GENCER şiddete maruz kalma durumunda yapılması gereken hukuki durumlardan ve mobil cihazlar üzerinden Kades uygulamasının kullanılması konusunda bilgilendirmeler yaptı. Panele katılan Zübeyde Hanım Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri büyük bir ilgi ile dinlediler.

Yayınlanma Tarihi : 25.11.2022