Gökçe Tuncer ile Turuncu Denizlere

Küçült Yazı Tipi Büyüt

Yaratıcı Drama ve Tiyatro Eğitmeni Gökçe TUNCER, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında ZBEÜ Okul Öncesi Eğitim Topluluğu’nun düzenlediği etkinlikle çevrimiçi ortamda Temel Eğitim Bölüm Başkanı Sayın Doç. Dr. Sadiye KELEŞ ile bir söyleşi gerçekleştirmiştir.

Yazar, çevirmen, tv program editörü Gökçe TUNCER, İstanbul doğumludur. Saint-Benoit Lisesi'nden mezun olduktan sonra bir süre Yıldız Üniversitesi Mütercim Tercümanlık bölümüne devam etmiştir. Daha sonra Sorbonne Üniversitesi Tiyatro bölümünden mezun olup Türkiye'ye döndüğünde İstanbul Şehir Tiyatroları'nda reji asistanlığı yapmıştır. Gökçe Tuncer'in ilk çevirisi Robert Solé'nin "Fotoğrafçı Kadın" adlı romanı olmuştur. Kenize Murad'ın "Saraydan Sürgüne" romanını ise Nuriye Yiğitler'le birlikte Türkçe’ye kazandırmıştır. Nisa SEREZLİ ve Tolga AŞKINER gibi bir sanatçı ailenin mensubu olan Gökçe TUNCER, çok küçük yaşlarda tiyatro ve resim kolleksiyonlarıyla tanışmıştır. Şu an çocuklara ve yetişkinlere yönelik, yaratıcı drama temelli, hayal gücünü ve yaratıcılığı geliştiren “Resimden Dramaya” atölye çalışmaları düzenlemektedir. Pandemi döneminde ise bu atölye çalışmlarına devam etmekte ve çevrimiçi “Resimden Dramaya” atölyelerinde “gerçeküstücü ressamların en önemlilerinden René Magritte’in, Salvador Dali’nin, Picasso’nun eserleri üzerinde çalışıp ve estetik algıyı ve düşünce gelişimini destekleyen egzersizler yapmaktadır.

Gökçe Tuncer, yaklaşık 1,5 saat süren söyleşide, çocuklarla ve yetişkinlerle çalışmanın farklılıklarına, “Resimden Dramaya” atölye çalışmalarını planlama süreçlerine, atölye çalışmalarında mekanı düzenlerken dikkat ettiği öğelere, atölyede kullandığı çeşitli pedagojik tekniklere, çocukların hangi ressamların eserlerine daha fazla ilgi gösterdiklerine yönelik soruları cevaplamıştır. Dramaya, müzik, tiyatro, resim, şiir, kolaj, heykel gibi birçok disiplinler arası öğeyle bütünleştiren Gökçe Tuncer; çocukları ve yetişkinleri turuncu denizlere götüren bir söyleşide 60 katılımcının sorularını yanıtlayarak resimden dramaya bir köprü kurmuştur.