
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği 2. sınıf öğrencileri tarafından Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında 8 Mayıs 2025 tarihinde “Aile Candır, Eğitimin Anahtarıdır!” adlı proje uygulamaya konuldu. Etkinlik, Prof. Dr. Ali Azar ve Prof. Dr. Ezgi Taylan Koparan danışmanlığında Kdz. Ereğli Belediyesi, Kdz. Ereğli Orman Genel Müdürlüğü ve Ceceli Anaokulu’nun destekleriyle Yazıcılar İlkokulunda gerçekleştirildi.
Projenin ilk aşamasında öğrencilere ve velilere, ailenin önemini vurgulayan çizgi film ve animasyon gösterimleri sunuldu. Etkinliğin ikinci bölümünde ise okul bahçesinde çeşitli atölyeler düzenlendi. Veliler ve öğrenciler, müzik eşliğinde “Duyuların Dansı”, “Parkur”, “Taş Boyama”, “Mesleğim” ve “Fen Deneyleri” başlıklı etkinliklerde birlikte yer aldı.
Program kapsamında öğrencilere çeşitli hediyelerin yanı sıra hayal ettikleri meslek temalı kitap ayraçları ve defne fidanları dağıtıldı. Etkinlik, öğrencilere ve velilere yapılan yiyecek ikramıyla sona erdi.
Etkinliğe, Yazıcılar İlkokulu Müdürü Özgür Köseoğlu, Yazıcılar Mahalle Muhtarı Mustafa Gündüz, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katılım sağladı. Katılımcılar, proje süresince sergilenen emek ve iş birliğinden duydukları memnuniyeti ifade ederek proje ekibine teşekkür etti.







