Ereğli Eğitim Fakültesi Öğrencilerinin Dört Projesine TÜBİTAK 2209-A Desteği

Ereğli Eğitim Fakültesi Öğrencilerinin Dört Projesine TÜBİTAK 2209-A Desteği

Küçült Yazı Tipi Büyüt



Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan dört araştırma projesi, TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı. Farklı disiplinlerde hazırlanan projeler; çevre ve iklim değişikliği farkındalığından oyun temelli öğrenmeye, görme yetersizliği olan bireylerin teknolojik ihtiyaçlarından dijital ve basılı ortamlarda sosyal okumaya uzanan çeşitli konuları ele alıyor.

Çevre Duyarlılığı ve İklim Değişikliği Farkındalığı

Sinem Eylül Ayaşlı’nın yürütücülüğünü üstlendiği, Meryem Nur Kılıç ve Mira Sırma’nın araştırmacı olarak yer aldığı, danışmanlığını Doç. Dr. Muhammet Özdemir’in yürüttüğü “Sınıf Öğretmeni Adaylarının Çevre Duyarlılığı, Küresel İklim Değişikliği Farkındalık ve Çevreci Davranışlarının İncelenmesi” başlıklı proje TÜBİTAK desteği almaya hak kazandı. Araştırmada sınıf öğretmeni adaylarının çevre duyarlılıkları, küresel iklim değişikliğine ilişkin farkındalıkları ve çevreci davranışlarının incelenmesi amaçlanıyor.

Oyun Temelli Hikâye Yazma ile Matematik Öğrenimi

Sınıf Öğretmenliği 4. sınıf öğrencileri Betül Albayrak ve Sude Nur Kara tarafından hazırlanan ve danışmanlığını Doç. Dr. Bengisu Kaya Özgül’ün yürüttüğü “Oyunla Yaz, Matematikle Öğren: Oyun Temelli Hikâye Yazma Etkinliklerinin İlkokul 4. Sınıf Öğrencilerinin Bilişsel ve Duyuşsal Gelişimine Etkisi” başlıklı proje de desteklenmeye hak kazandı. Projede, oyun temelli hikâye yazma etkinliklerinin ilkokul öğrencilerinin matematik öğrenme süreçlerindeki bilişsel ve duyuşsal gelişimleri üzerindeki etkisinin incelenmesi hedefleniyor.

Görme Yetersizliği Olan Bireylerin Teknolojik İhtiyaçları Araştırılacak

Özel Eğitim Öğretmenliği 4. sınıf öğrencisi Muhammed Ali Demirci’nin yürütücülüğünü üstlendiği, danışmanlığını Arş. Gör. Ayşe Mine Gül’ün yürüttüğü “Görme Yetersizliği Olan Bireylerin Teknolojik İhtiyaç ve Kullanım Durumlarının İncelenmesi” başlıklı proje TÜBİTAK tarafından desteklenerek veri toplama aşamasına geçti. Çalışmada, görme yetersizliği olan bireylerin teknoloji kullanım durumlarının ve teknolojik ihtiyaçlarının belirlenmesi amaçlanıyor.

Dijital ve Basılı Ortamda Sosyal Okuma Modeli

Büşra Estelik’in yürütücülüğünde, Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Aydın Yıldız’ın danışmanlığında hazırlanan “Birlikte Okumak, Farkında Okumak: Dijital ve Basılı Ortamda Sosyal Okuma Modeli Projesi” de desteklenmeye hak kazanan çalışmalar arasında yer aldı. Proje kapsamında okuma süreçlerinin dijital ve basılı ortamlar üzerinden sosyal etkileşim temelinde ele alınması ve sosyal okuma modelinin incelenmesi hedefleniyor.

Ereğli Eğitim Fakültesinde farklı akademik alanlarda geliştirilen ve TÜBİTAK 2209-A kapsamında desteklenmeye hak kazanan bu projeler, öğrencilerin lisans eğitimleri sırasında bilimsel araştırma süreçlerine aktif olarak katılmalarına, araştırma becerilerini geliştirmelerine ve akademik danışmanlık eşliğinde özgün çalışmalar yürütmelerine katkı sağlıyor. Öğrenci projelerinin ulusal araştırma destekleriyle buluşması, Ereğli Eğitim Fakültesinde araştırma kültürünün lisans düzeyinde güçlendirilmesi açısından da önem taşıyor.



Yayınlanma Tarihi : 06.10.2026

Haberler