
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Matematik Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Timur Koparan, TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında Zonguldak Başöğretmen Atatürk Anadolu Lisesi’nde öğrencilerle bir araya geldi.
Gerçekleştirilen söyleşide, teknoloji ve matematik temelli oyun etkinlikleri aracılığıyla öğrencilerin sürece aktif katılımı sağlandı. Etkileşimli uygulamalar kapsamında öğrenciler, yöneltilen sorulara bireysel ve grup çalışmalarıyla yanıt arayarak problem çözme ve analitik düşünme becerilerini geliştirme fırsatı buldu. Rekabet ve iş birliğinin bir arada deneyimlendiği etkinlikler, öğrenme sürecini daha ilgi çekici ve dinamik hâle getirdi.
Yoğun ilgi gören programın sonunda Zonguldak Başöğretmen Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Tuğba Çakır tarafından Prof. Dr. Timur Koparan’a teşekkür belgesi ve plaket takdim edildi. Prof. Dr. Koparan da etkinliğin gerçekleştirilmesine katkı sunan Okul Müdürü Tuğba Çakır’a, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Sevinç Karakoç’a, öğretmenlere ve programa katılım sağlayan öğrencilere teşekkür etti.
Gerçekleştirilen söyleşi, bilimsel bilginin öğrencilerle buluşturulmasına ve matematiğe yönelik farkındalığın artırılmasına katkı sağladı.








