Mezuniyet Koşulları

Mezuniyet Koşulları

Küçült Yazı Tipi Büyüt
MADDE 37 – (1) Aşağıdaki koşulları yerine getiren öğrenci öğrenimini tamamlamış ve mezuniyeti için gerekli koşulları sağlamış sayılır.

a) Kayıtlı olduğu eğitim-öğretim programının öngördüğü bütün dersleri, uygulamaları ve stajları bu Yönetmelik hükümlerine göre başarı ile tamamlamak,

b) Eğitim-öğretim programının gerektirdiği minimum krediyi almak,

c) Genel akademik ortalaması en az 2.00 olmak.

Mezuniyet hakkı kazanan öğrencilere, 10/7/1995 tarihli ve 22339 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Bülent Ecevit Üniversitesince Verilecek Diploma, Mezuniyet ve Diğer Belgelerin Düzenlenmesi Esaslarına İlişkin Yönetmelik hükümlerine göre ilgili programın diplomaları verilir.

Önlisans diploması

MADDE 38 – (1) Bir lisans programına kayıtlı öğrencinin önlisans diploması alabilmesi veya bir meslek yüksekokuluna intibak ettirilmesi; 18/3/1989 tarihli ve 20112 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Lisans Öğrenimlerini Tamamlamayan veya Tamamlayamayanların Ön Lisans Diploması Almaları veya Meslek Yüksekokullarına İntibakları Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre yapılır. Önlisans diploması, dekan/yüksekokul müdürü ve Rektör tarafından imzalanır. Önlisans diploması hazırlanıncaya kadar öğrencilere, fakültelerde dekanın, yüksekokullarda yüksekokul müdürünün imzaları bulunan geçici mezuniyet belgesi verilebilir.

Lisans diploması

MADDE 39 – (1) Bir fakülte/yüksekokulun lisans eğitim-öğretim programının mezuniyet için öngördüğü koşulları sağlayan öğrenciler lisans diploması almaya hak kazanır. Lisans diploması, dekan/yüksekokul müdürü ve Rektör tarafından imzalanır. Lisans diploması hazırlanıncaya kadar öğrencilere, fakültelerde dekanın, yüksekokullarda yüksekokul müdürünün imzaları bulunan geçici mezuniyet belgesi verilebilir.

Mezuniyet derecesi

MADDE 40 – (1) Öğrenimlerini tamamlayarak diploma alan öğrencilere, ayrıca, öğrenimlerindeki mezuniyet derecesini, başarı katsayısını, devam ettikleri bölüm, dal ve benzeri ile aldıkları ders, proje, laboratuvar, bitirme çalışması gibi çalışmaları başarı notları ile birlikte gösteren bir öğrenim belgesi (diploma eki) verilir.

(2) Öğrenim belgesinde mezuniyet derecesi; genel akademik ortalaması 3.50-4.00 olan öğrenciler için yüksek onur öğrencisi, genel akademik ortalaması 3.00-3.49 olan öğrenciler için onur öğrencisi olarak belirtilir. Genel akademik ortalaması 2.00-2.99 olan öğrenciler için mezuniyet derecesi belirtilmez.